Ben size un tarhanasının nasıl yapıldığını değil nasıl pişirildiğinden bahsetmek istiyorum.
Hepimizin bildiği ve sevdiği bu lezzeti nasıl kıvamında pişirebiliriz?
-Bir kaç kaşik aldığımız un tarhanasının çözülmesi için soğuk suda 10-15 dakika bekletirken orta boy tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritiriz, içerisine 1 adet rendeşlenmiş domatesi de kavururuz.(tabi bu domates biz hanımların yazdan hazırlayıp kavanozlara koyduğu domatesten olursa lezzet bir başka olur) çözünen tarhanayı tencerenin içine yavaş yavaş boşaltırken yayla çorbası gibi kaynayıncaya kadar karıştırılır, kısık ateşde özleştirilir, istenilen baharatlar eklenir.

5 yorum:
tarhana çorbasıyla tanışalı çok olamama rağmen çok seviyorum:))çok lezzetli görünüyor..ellerinize sağlık...blogunuz da hayırlı olsun..hoşgeldiniz..sevgiler
MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM
http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine
ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım
30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.
Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.
TEŞEKKÜR EDERİM
NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
Hepimize kolay gelsin.
hımmm nefiss
evet fatoş hanım hepimizin bildiği ama çoğumuzun kıvamını tutturamadığımız(benim ablam gibiler için)dip not düşmek isttedim.Yorumunuz için teşekkürler....
Aramıza hoşgeldiniz. Hayırlı olsun.
Lezzetli tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
Sevgiler..
Yorum Gönder