5 Ocak 2011 Çarşamba

NİŞASTALI BÖREK


               Merhaba arkadaşlar sizin için yine özel ve güzel bir börek tarifi paylaşacağım.Umarım dener ve beğenirsiniz...

              MALZEMELER

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • birazcık tuz alabildiğince un

      NOT:Yufka açamayan veya vakti olmayan hanımlar için hazır satılan baklavalık yufkalarda işimizi görür, tabi kendi açtığımız kadar olmasada....

             İÇ MALZEME

  •  100 gr kavrulmuş kıyma
  • 2-3 adet haşlanmış,kavrulmuş patates
  • İstenilen baharat(benim vazgeçilmezlerim pul biberi ve karabiber)
  • Kıyılmış maydonoz ve yeşil soğan
               YAPILIŞI
      Elde edilen  hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır.3'er 3'er alınan bezeler bol nişasa ile tek yufka olacak şekilde açın.Yufkanın bir kenarına iç malzemeden bolca koyun ve rulo şeklinde sarın.İstediğiniz uzunlukta kestiğimiz börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
       Böreğimizin püf noktası işte burada;bir tavada eritiğimiz tereyağını fırçayla böreklerin üzerine sürün.Sıcak fırına verin ve kıpkırmızı olana kadar pişirin...AFİYET BALŞEKER OLSUN...   


     

4 yorum:

sevda dedi ki...

börek çok lezzetli ve güzel görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

gül dedi ki...

sağol Sevdacığım gel beraber yiyelim...

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

ellerine sağlık tatlım..

melisa dedi ki...

of off çıtır çıtır harika
ellerine sağlık canım
bu arada daha nice güzel senelere sevdiklerinle ulaşman dileği ile
doğum günün kutlu olsun